top of page

Önismereti tanácsadó

Counselling in english in Budapest

A tanácsadásról

A körülöttünk lévő társadalom, vagyis a család, az iskola, a barátaink és a munkahelyi környezet nem ad elég alkalmat arra, hogy közösségben tudjunk gondolkodni és működni. Támogató környezet híján túl sokszor erősödik meg bennünk az a meggyőződés, hogy csak magunkra számíthatunk és hogy a valódi, igazán belevaló problémamegoldás az, amit egyedül viszünk véghez. Ezzel szemben a segítségkérés képessége alapvető ahhoz, hogy jobban legyünk és hogy tovább tudjunk lépni bizonyos élethelyzetekből.

Terapeutát különböző okokból keresünk fel. Van, hogy konkrét, vagy többé-kevésbé körülhatárolható önismereti témával vagy traumával szeretnénk mélyebben foglalkozni. Előfordul, hogy elégedetlenek vagyunk azzal, ami van, de nem feltétlenül ismerjük a jelenlegi helyzet okát és/vagy nincs képünk a hogyan továbbról. Az is gyakran előfordul, hogy támogató beszélgetésekre vágyunk, amelyekben értő figyelemmel fordulnak felénk, mert ebben szenvedünk hiányt.

Az egyéni ülések mindegyik esetben alkalmasak arra, hogy eszközöket tanulj azoknak a problémáknak kezelésére, amikkel megkeresel. Az ülések fő munkamódja a verbális terápia, amit jól kiegészítenek a pszichodráma és a jóga eszközei. A testet mindvégig fókuszban tartjuk, figyelünk a jelzéseire és megtanuljuk értelmezni azokat. Ez azért fontos,  mert a minket ért traumák és tanult mintáink egyaránt a testben rögzülnek, ezért ahhoz, hogy valódi fejlődést tapasztalhassunk, a testben létrejövő változás is szükséges.

Ha a fentiek alapján szeretnél időpontot egyeztetni:

1) Jelentkezz a honlap Kapcsolat menüpontján keresztül

2) E-mail-en felveszem veled a kapcsolatot

Ha vidéken vagy külföldön élsz vagy más tényező akadályoz meg abban, hogy személyesen találkozzunk, lehetőséged van online üléseken is részt venni. Ennek részleteit az első ülés időpontjának megbeszélésekor egyeztetjük.

Az első beszélgetés végén közösen döntjük el, hogy folytatjuk-e a közös munkát. Ekkor lehetőséged van következő időpontot kérni, rendszeres időpontot egyeztetni, melyeknek ritmusa igazodik az igényeidhez és lehetőségeinkhez, vagy közösen megbeszélni meghatározott számú alkalmat, melyeknek végeztével újratárgyalható a terápiás szerződés. Az ebben és általában a terápiás keretek meghatározásában való részvétel a kliens joga és részét képezi a saját terápiás munkája feletti önrendelkezésnek.

bottom of page