top of page
Leaves

Pető Dóra

Önismereti tanácsadó

Home: Headliner

Erdetileg nyelvszakos bölcsész, az idegen nyelvek szerelmese, sokat utazó voltam. Szerettem tanítani, fordítani, idegenvezetni. Később a jóga, a pszichodráma és a bodywork formáltak: lenyűgözött az önismeret, figyeltem a változást magamon és másokon. Jógaoktató, pszichodráma asszisztens és mediátor lettem. Időközben és nem utolsó sorban anya is - az anyaság eddigi életem talán legnagyobb tanítója. A feminizmus kritikai szemlélete alapvető változást jelentett az életfelfogásomban, gyökeresen alakítva át belső és külső környezetemet. Az egyenlőségen és a kiszolgáltatott helyzetben lévők védelmén alapuló megközelítés nagy változást hozott a párkapcsolatomban és a gyereknevelési elveimben és mára a munkám elméleti hátterét is képzi.  

Önismereti tanácsadás

Bármelyikünk kerülhet olyan életszakaszba, élethelyzetbe, ahol tanácsadásra, támogatásra, kísérésre van szüksége.  Tanácsadói munkámban azt képviselem, hogy nem minden a "fejben dől el": körülményeink és a körülöttünk élők viselkedése legalább olyan mértékben befolyásolják életminőségünket, mint öröklött és tanult mintáink. Vallom, hogy emberi kapcsolatainkban az egyenlőség megteremtésén keresztül jutunk el a tiszteleten, támogatáson és szereteten alapuló, harmonikus viszonyokig. Ez elengedhetelen feltétele annak, hogy sikeresen megküzdjünk az élet kihívásaival. 

Jóga

Jógaoktatóként legfontosabb célom a gyakorló aktuális testi- és lelki állapotának figyelembe vétele. Nincs "helyes" ászana, de van áramló kapcsolat a gyakorló és teste között. A komfortzóna határán való gyakorlás ezt segíti elő. A jóga nem a hajlékonyak és edzettek privilégiuma, hanem egy csodálatos eszköz a testmozgásra, a testi és érzelmi blokkok oldására és az önismeret fejlesztésére, mely mindannyiunk számára elérhető, kortól és testalkattól függetlenül.  

Mediáció

Egy konfliktus feloldásának vagy a felek közti párbeszéd kialakításának szükséges  feltétele az esélyegyenlőség, ami nem egyezik az egyenlő bánásmóddal egy mediációs folyamat során. Mediátori munkámban ezt tartom az egyik legfontosabb követendő elvnek. Az esetek legnagyobb részében a sikeres mediáció nem megoldott konfliktust, hanem a felek közti eredményes párbeszéd kialakulását jelenti. 

Pszichodráma

A pszichodráma kitűnő eszköz a spontaneitás, kreativitás, rugalmasság fejlesztéséhez. Ezek a tulajdonságok elengedhetetlenek ahhoz, hogy mindenapi életünkben eredményesen kezeljük a stresszt, kreatív megoldásokat találjunk problémáinkra és könnyen alkalmazkodjunk új élethelyzetkhez. Pszichodráma asszisztensként a dráma elemeit is alkalmazom az egyéni és csoportos munka során. 

Kérlek, add meg elérhetőségeidet, melyek a kapcsolattartáshoz szükségesek.

Kapcsolat

Pető Dóra

Budapest, XI. kerület, Kelenföld

Üzeneted úton van, köszönöm, hamarosan válaszolok.

bottom of page